Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2018 19:17 - Казеина: Обезпокоителната връзка между този млечен протеин и вашето здраве!
Автор: plamenshopov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6551 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 26.10.2018 01:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Казеина: Обезпокоителната връзка между този млечен протеин и вашето здраве!

image

Млякото, сиренето и маслото са едни от първите три храни, от които много хора трудно се отказват, за да преминат към по-здравословна диета. Въпреки че диетата основана на растителни храни се развива в момента, благодарение на всички разнообразни възможности, които предлага, много хора все още не могат без мляко, сирене и масло. Но това съвпадение ли е? Сиренето на пицата наистина ли е нещо вълшебно или е пристрастно за толкова много хора и заради какво?

Причината, поради която толкова хора са пристрастени до голяма степен се дължи на съдържанието на определен тип млечни протеини.

Млечни протеини: суроватка и казеин
В млечните продукти има два вида протеини: казеин и суроватъчен протеин. Тридесет и осем процента от твърдото вещество в млякото е направено от протеини. От този общ протеин, 80 процента е казеин и 20 процента е суроватка. Сиренето се прави предимно от казеин, където повечето от течната суроватка, която се намира в млякото, е била филтрирана или отцедена. Всички млечни продукти съдържат казеин, а не само сиренето. Разликата между суроватката и казеина е как те се усвояват и как реагират в тялото.

Суроватъчният протеин се усвоява бързо и се абсорбира бързо в кръвта, което бързо увеличава инсулина. Този процес стимулира IGF-1 (инсулинов растежен фактор), за който е установено, че създава нови ракови клетки и пролиферира растежа на раковите клетки.

Казеина: Вашият мозък и най-лошият кошмар за тялото
Казеинът е много различен от суроватката, но и много вреден за вашето здраве. Казеинът се разпада по-бавно и по време на процеса, също води до поражения върху вашето здраве.
Д-р Т. Колин Кембъл, автор на „Китайското Изследването“ (The China Study), казва, че при проучванията е открил, че казеинът е най-подходящият промотор на рак, открит някога. Тъй като казеинът се разгражда толкова бавно, естествените морфин-подобни вещества в казеина, известни като казоморфини (casomorphins), действат като опиати в организма, когато навлизат в кръвообращението. Само няколко минути след като приемете млечни храни, казеиновите протеини започват да се разпадат. Това освобождава подобни на наркотици казоморфини, които се прикрепят към опиатните рецептори в мозъка и причиняват тежки пристрастявания към млечните продукти (оттук и причината те да накарат хората да имат нужда от още). Казоморфините предизвикват такъв пристрастяващ отговор, който е сравнен с хероина по отношение на силата му да причинява хранителни пристрастявания и разстройства на настроението.

Бавната скорост на разграждане на казеина оказва голямо влияние върху храносмилателната система. Д-р Франк Липман (интегриращ и функционален медицински експерт) обяснява, че тялото има изключително трудно задача да разгради казеина.

Д-р Липман казва, че често срещаните симптоми на чувствителност към млечни продукти, дължащи се на казеина са:
-излишна продукция на слуз,
-респираторни проблеми,
-проблеми с храносмилането: като запек, газове, подуване на корема и / или диария.

Млечната непоносимост също е известно, че причинява кожни проблеми:
-акне,
-обриви,
-зачервяване,
-раздразнение.

Морфин в млякото!
Ако все още мислите, че безобидна чаша мляко, чаша кисело мляко или малка порция сирене не е потенциално опасно, помислете отново. Д-р Нейл Барнард, основател на лекарския комитет за отговорна медицина, известен като PCRM, установи, че в различни изследвания, когато млечните продукти са били отстранени от диетата, сиренето е най-трудната храна за хората да се откажат. Д-р Барнард потвърждава това откритие, че сиренето е най-концентрираният източник на казеин от всички млечни продукти. PCRM също откри, че млякото всъщност съдържа морфин, което може ясно да се види, когато млякото се проверява под микроскоп. Морфинът не се добавя към краве млякото; кравите всъщност произвеждат тези опиати - подобни химикали сами.

Как да разпознаем казеина на етикет:
Ще намерите казеин, изброени като един от следните: казеин, казеинати, калциев казеинат, калиев казеинат и натриев казеинат. Прочетете внимателно етикетите и купувайте продукти, които са 100% растителни, за да сте сигурни, че не консумирате тази съставка.

Други проблеми с млечните продукти и вашето здраве
Както можете да видите, не е чудно, че парче пица, чаша прясно мляко или купа млечен сладолед е толкова трудно за много хора да се откажат, но пристрастяването не е единственият проблем, който причиняват млечните храни. Млечните продукти също са свързани с мозъчната мъгла и депресията, което създава още по-големи поражения за мозъка и тялото. Лактозата, млечна захар, намерена в млечните продукти, също е една от най-популярните алергии в САЩ.

Нямате нужда от казеин или млечни продукти, за да сте здрави!

http://www.onegreenplanet.org/natural-health/casein-dairy-protein-and-your-health/

Обзор на казеиновата алергия
Ако чаша мляко или парче пица причинява подути устни, уртикария или други значими симптоми, може да имате алергия към казеин, протеин в млякото. Друг млечен протеин, свързан с хранителни алергии, е суроватката. Някои хора са алергични към казеин и суроватка.
Повечето хора с алергия към мляко имат симптоми, които се появяват, когато са кърмачета и продължават след това. Обаче, някои хора не превъзмогват тези симптоми и продължават да бъдат алергични като възрастни. Необичайно е да се развие алергия към млечните протеини по-късно в живота (може при пропускливост на червата). Въпреки това, развитието на лактозната непоносимост има тенденция да се увеличава с възрастта.

Симптомите включват:
-подуване,
-болки,
-диария или
-гастроезофагеален рефлукс.


Лактозната непоносимост не е алергия, а непоносимост, при която индивидите не могат да смилат лактозата, захарта в млякото. Лактозната непоносимост е неудобна, но не и животозастрашаваща. От друга страна, важно е да научите как да разпознавате и да избягвате потенциални алергени.

Млечна или казеинова алергии: Причини и симптоми
Алергията към казеин възниква, когато имунната система на тялото ви погрешно мисли, че протеинът е вреден и неправилно произвежда алергични (IgE) антитела за защита. В рамките на минути взаимодействието между тези антитела и специфичния протеин води до освобождаване на телесни химикали като хистамин, които причиняват симптоми, които могат да включват:

-Оток на устните, устата, езика, лицето или гърлото
-Кожни реакции като копривна треска, обрив или червена, сърбяща кожа
-Назална конгестия, кихане, хрема, сърбящи очи, кашлица или хрипове


Най-сериозната реакция на алергията към мляко се нарича анафилаксия. Това е потенциално животозастрашаваща реакция, която може да се появи бързо. Алергията към храни (включително казеина в млякото) се смята, че е водещата причина за анафилаксия (anaphylaxis). Хората, които имат астма и хранителни алергии, са изложени на по-голям риск от усложнения и смърт, ако развият анафилактична реакция.

Симптоми като подуване в устата, болка в гърдите, уртикария или затруднено дишане в рамките на минути от консумацията на млечен продукт може да означават, че имате анафилактична реакция и се нуждаете от спешна медицинска помощ.

https://www.webmd.com/allergies/casein-allergy-overview#1

Друг източник:
Казеинова алергия
Симптомите, свързани с казеиновата алергия, могат да бъдат доста тежки и незабавни и включват:
- хрипове, 
- затруднено дишане, 
- повръщане и 
- копривна треска. 


Непоносимост към казеин
Реакцията на непоносимост към казеин обикновено е по-малко тежка и отнема малко повече време да се появи. 
Стомашно-чревни проблеми, като:
- диария, 
- подуване на корема и 
- коремни спазми, 

са често срещани симптоми на хранителна непоносимост, но някои хора могат също да изпитват:
- ставни болки, 
- умора и 
- поведенчески промени.

https://healthyeating.sfgate.com/casein-protein-intolerance-2028.html

Обърни се към Бог с молитва! Повярвай! Приеми Неговия Син Исус за свой Спасител и Изцелител, помоли Го да ти прости прегрешенията и Святият Му Дух ще те изпълни с Божия мир и Неговата изцелителна сила.

~ А без вяра не е възможно да се угоди на Бога, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят. ~ (Евреи 11:6)
~ Но пак денем Господ ще заръча за мене милостта Си, и нощем песента Му ще бъде с мене и молитвата към Бога на живота ми. ~ (Библия, Псалм 42:8)

Благословение и изцеление!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

 




Гласувай:
3



1. radostinalassa - Значи затова аз отказвах...
25.10.2018 19:35
поне 6 месеца баничките? Вътре в сиренето е имало морфин.
А кафето го отказвах 2 седмици и спях по половин ден.

цитирай
2. plamenshopov - Сиренето съдържа казоморфини!
25.10.2018 20:50
Сиренето съдържа казоморфини и те действат на мозъка. Такова е млякото, което кравите дават. И ако има пропускливост на червата, тези казоморфини бързо стигат до мозъка. Това вероятно е била причината да не може да спите.
Благословение ви желая!
цитирай
3. radostinalassa - Това бяха два отделни случая
26.10.2018 15:47
На отказване на сиренето, и отделно на кафето. Исках да кажа, че съм приемала наркотици без да знам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1822397
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031