Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 17:38 - Стратегия срещу рака: Алкално киселинен дисбаланс - сериозен проблем
Автор: plamenshopov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 45198 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 04.01.2011 04:56



Стратегия срещу рака: Алкално киселинен дисбаланс - сериозен проблем

image

Прекалената киселинност може да се превърне в опасно състояние, което отслабва всички системи на тялото. Това води до вътрешна среда, благоприятна за болести, за разлика от рН балансирана среда, която позволява нормална функция на органите, необходима на организма, за да устои на болестите. Здравото тяло поддържа достатъчно резерви, за да отговаря на спешните алкални изисквания. Когато прекалената киселинност трябва да бъдат неутрализирана нашите алкални резерви са изчерпани и това оставя тялото ни в едно отслабено състояние. РН балансиран режим на хранене, според много експерти, е жизнено важен ключ към поддръжка на здравето.

Концепцията за киселинен алкален дисбаланс, като причина за болести не е нещо ново. През 1933 г. в Ню Йорк лекар на име
Уилям Хауърд Хей (William Howard Hay) публикува безпрецедентна книга, „Нова здравна епоха” (A New Health Era), в която той твърди, че всичките заболявания са причинени от автоинтоксикация или "самоотравяне" поради натрупване на киселинни отпадъци в организма: „Здравето ни е застрашено поради прекаленото въвеждане на киселинно-формиращи храни в нашето хранене. Това може да ви изглежда странно, че причината за болестите е една и съща, без значение какви са безбройните начини на изявяване, но това е истината. Д-р Уилям Хей

Съвсем наскоро, в своята забележителна книга
„Алкализирай или умри” (Alkalize or Die ) Alkalize д-р Теодор A. Бароди (Dr. Theodore A. Baroody) казва по същество едно и също нещо: „Безбройните имена на заболяванията не са от реално значение. Какво е важното, че те всички идват от една и съща причина (корен) ... прекалено много киселинни отпадъци в тъканите на тялото! Д-р Теодор A. Бароди, ND, DC

Разбиране на рН нивото
рН (потенциала на водорода) е мярка за киселинността или алкалността на разтвора. Тя се измерва по скала от 0 до 14. Колкото е по-ниско, средата е по киселинна (рН) на разтвора, колкото е по-високо, средата е по алкална (рН) на разтвора. Разтворът е неутрален при рН 7.0.
Съдържанието на вода е повече е между 70-80% в човешкото тяло. Тялото има алкално киселинно съотношение, което се нарича рН, което е баланс между положително заредени йони (киселинно образуващи) и отрицателно заредените йони (алкално образуващи). Тялото непрекъснато се стреми да балансира рН. Много проблеми могат да възникнат, когато има компромис с баланса на pH.
Важно е да се разбере, че ние не говорим за стомашни киселини или на рН на стомаха. Ние говорим за рН на течностите в организма и тъканите, което е съвсем различен въпрос.

Тестът може да се направи с рН ленти:
Препоръчително е да тествате вашето рН ниво, за да се разберете дали рН на организма ви е балансиран. Чрез използване на рН тест ленти, можете да определите рН фактора бързо и лесно в собствения си дом. Ако рН на урината варира между
6,0 до 6,5 сутринта и между 6,5 и 7,0 вечерта, тялото ви функционира в рамките на един здравословен диапазон. Ако вашата слюнка остава между 6,5 и 7,5 през целия ден, тялото ви функционира също в рамките на един здравословен диапазон. Най-доброто време за тестване на вашите рН е около един час преди хранене и два часа след хранене. Тествайте рН нивото два дни в седмицата.

Повечето хора, които страдат от небалансирано рН имат киселинно ниво. При тези условия организма се стреми да заеме минерали, включително калций, натрий, калий и магнезий от жизненоважни органи и костите като буфер за неутрализиране на киселинността и безопасно да я отстрани от тялото. Поради това, тялото може да пострада тежко и продължително в следствие на висока киселинност и това може да остане неразкрито в продължение на години.
Лека ацидоза (киселинност) може да доведе до такива проблеми като:
-Сърдечно съдови проблеми, включително и свиване на кръвоносните съдове, както и намаляване на кислорода.
-Наддаване на тегло, затлъстяване и диабет.
-Проблеми на пикочния мехур и бъбреците, включително бъбречни камъни.
-Имунна недостатъчност.
-Увеличаване на свободните радикали, което вероятно допринася за ракови мутации.
-Проблеми с производството на хормони.
-Преждевременно стареене.
-Остеопорозата; слаби, крехки кости, фрактури на бедрената кост и костни израстъци (шипове).
-Болки в ставите, болки в мускулите и натрупването на млечна киселина.
-Ниско енергийно ниво и хронична умора.
-Лошото храносмилане и елиминиране.
-Гноеродни бактерии / свръх растеж на гъбички.


PН и загуба на костна маса:
През последните седем години при проучване, проведено в университета на Калифорния, Сан Франциско, на 9000 жени показва, че тези, които имат хронична ацидоза са с по-голям риск за загуба на костна маса от тези, които имат нормални нива на рН. Учените, които са извършили този експеримент вярват, че много от фрактурите на бедрената кост разпространени сред жени на средна възраст са свързани с висока киселинност се причиняват от диета, богата на животински храни, с ниско съдържание на зеленчуци. Това е така, защото тялото заема калций от костите, за да се балансира рН.
Американски вестник на клинично хранене (American Journal of Clinical Nutrition)

РН на урината
Тестът на урината може да покаже колко добре тялото изхвърля киселините и усвоява минералите, особено калций, магнезий, натрий и калий. Тези минерали функционират като "буфери." Буфери са вещества, които помагат за поддържане и баланс на тялото срещу въвеждането на твърде много киселинност или твърде много алкалност. Дори и с правилното количество буфери, киселинното или алкалното ниво може стане крайно. Когато тялото поглъща или произвежда прекалено много от тези киселини и основи, то трябва да отделя излишъка. Урината е идеалният начин за тялото да премахне излишните киселини и алкални вещества, които не могат да бъдат буферирани. Ако средната стойност рН на урината е под 6,5, буферна система на организма е претоварена, състояние на "автоинтоксикация" съществува и трябва да се обърне за намаляване на нивото на киселинност.

PН на слюнката
Резултатът от pH теста на слюнка е индикатор за дейността на храносмилателните ензими в организма. Тези ензими са предимно произведени от стомаха, черния дроб и панкреаса. Докато слюнката също използва буфери, точно както урината, тя разчита на този процес в много по-малка степен. Ако pH на слюнката е много ниско (под 6.5), тялото може да произвежда прекалено много киселини или да е претоварено от киселини, тъй като е загубило способността адекватно да ги отстрани чрез урината. Ако pH на слюнката е твърде високо (над 6.8), тялото може да страда много, например от газове, запек и производство на дрожди, плесени и гъбички. Някои хора могат да имат киселинна среда и от показанията на урината и слюнката и това се нарича "двойна киселинност." Тестът на слюнката се извършва като съберете няколко пъти слюнка в устата и я съберете в чашка и я тествате с pH индикатора.

Възстановяване на рН баланса на тялото
Вашето тяло е в състояние да усвоява минерали и хранителни вещества правилно само когато рН е балансирано. Следователно е възможно да приемате здравословни хранителни вещества и да не сте в състояние да ги абсорбирате или да ги използвате. Ако не получавате резултатите, които очаквате от хранителни или билкови програми, потърсете причината в алкално киселинения дисбаланс. Дори правилната билкова програма не може да работи, ако рН на организма ви е извън равновесие.

Променете рН баланса от киселинен към алкален
До момента най често срещания дисбаланс е киселинен. Ако теста на урината и / или теста на слюнката по нисък от 6,5 рН трябва да вземем незабавно мерки.
1. Ензимите са от съществено значение: Приемайте 1-2 капсули от хранителни ензими с всяко хранене.
2. Необходим е лесно разтворим магнезий: Вземайте 2 капсули магнезий комплекс с всяка храна, която предоставя високо разтворим магнезий, който помага за изграждане на необходимите буфери. Магнезият често се губи в урината като следствие на твърде много киселини в организма.
3. Алкалните минералите, които са от съществено значение: Вземайте 1 унция (28.3 г) йонни минерали.
http://www.naturessunshine.com/us/products/product/stocknumber310.aspx
4. Алкализиращи зелени храни: Вземайте 1 супена лъжица течен хлорофил във воден разтвор до осем пъти дневно.
5. Разтворим калций: Ако урината е 5.8-7.2, калций плюс витамин D и магнезий (не под формата на аминокиселина, а карбонатна форма) дневно за поддръжка на вашите кости. Ако рН е 5.0-6.5, използвайте морски калций (Sea Calcium, рН 10.0)
Ако рН е все още твърде киселинно, добавете:
6. Витамин D3 помага да се задържа калция в организма. Поемане на витамин D3 и Омега 3 ще помогне на тялото да се справи с киселинността. Вземайте 1-2 таблетки всеки ден.
7. Редовното очистване на тялото е необходимо: Вземайте Psyllium Husk капсули преди лягане, да се поддържат редовни движения на червата. Използвайте Билкови програми за детоксикация на черния дроб, червата и бъбреците.
8. Засилване на способността на урината и лимфната система да отделят киселини: Билки за очистване на бъбреците и лимфната система.
9. Най важното: Да предпазим нашия организъм от дехидратация или обезводняване като пием на ден достатъчно вода (6-8 чаши). Приемането на достатъчно вода дневно спомага за отмиването на токсичните отпадъци от различните части на тялото и облекчава работата на черния дроб и бъбреците, които ги обезвреждат. Не замествайте водата с кафе, чай, кока кола или други безалкохолни напитки, които са диуретични. Натурални сокове приемайте допълнително.
Недостигът на вода и минерални соли (сол) потиска имунната система и активността на нейните клетки, които се борят с болестите.
Прочетете статиите за ползата от солта и водата при лекуване на много болести: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Какво причинява киселинното ниво?
Причината за ацидозата в нашето общество се дължи предимно на типичната диета, която е твърде висока на киселинно формиращи животински продукти като месо, яйца и млечни продукти, и твърде ниска на алкално формиращи храни, като пресни зеленчуци. Освен това, ние се храним с прекалено много преработени храни като бяло брашно и захар и киселинно формиращи напитки, като кафе и безалкохолни напитки. Ние използваме твърде много лекарства, които са киселинни, използваме изкуствени химически подсладители като NutraSweet, аспартам, които са изключително киселинни. Един от най-добрите неща, които можем да направим, за да коригираме прекалено киселинната среда на тялото е една природосъобразна диета и нов начин на живот.

Следва списък на храните според средата, която създават:
Силно алкални: зеленчукови сокове, магданоз, суров спанак, броколи, листа от целина, чесън, сушени смокини и стафиди, билкови чайове и вода с лимонов сок, а от подсладителите стивия.
Алкални: Моркови, зелен боб, лима боб, цвекло, маруля, тиквички, фурми, касис, грозде, киви, круши, папая, бадеми, лешници, зелен чай, оризов сок, сироп от клен.
Ниско алкални: аспержи, царевица, гъби, лук, зеле, грах, цветно зеле, листа на ряпа, картофи, олио, соя, тофу, кокосов орех, вишни, домати, портокали, череши, ананас, авокадо, грейпфрут, манго, ягоди, лимони, диня, леща, сладка царевица, див ориз, просо, коноа, каша(гречка), мляко от соя, козе мляко, козе сирене, краве масло, суроватка или натурални протеини за спортисти, зехтин, олио от ленено семе, рапично олио, непреработен мед, сурова захар.
Ниско киселинни: готвен зелен фасул, готвен спанак, сладки картофи, тъмни боровинки, червени боровинки, сливи, банани, преработени плодови сокови, ръжен хляб, черен хляб, овес, кафяв ориз, черен дроб, дреболии месо, стриди, пълноценно мляко, масло, кисело мляко, сирене, сладолед, сметана, тиква, сусам, слънчогледови семки, слънчогледово олио, маргарин, мас, бяла захар, преработен мед, какао.
Киселинни: зрял бял фасул (обикновен, нейви, пинто или друг вид), компоти, бял ориз, бял хляб, спагети, макарони, фиде, бисквити, риба, пиле, агнешко, пуешко, яйца, твърдо сирене, ядки пекан и пиштун, кашу, вино, газирани напитки, млечен шоколад, кафява захар, моласа, конфитюр, майонеза, горчица, оцет.
Силно кисилинни: туршии, говеждо, телешко, раци, консерви туна и сардина, топено сирене, орехи, фъстъци, черен чай, кафе, бира, ликьор.
Създаването на благоприятна среда в организма води до повишаване на имунната ни защита, а от там до изцеление от много болести.

Източници на информация:
http://www.naturalhealthschool.com/pH-balance.html
http://www.naturessunshine.com/us/products/product/stocknumber310.aspx

Благословение и изцеление ви желая!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/



Тагове:   здраве,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - PH ленти
02.03.2012 17:38
От къде можем да се снабдим с PH ленти, няма ги в аптеките.
цитирай
2. анонимен - Благодаря за темата и всичко пол...
05.08.2012 18:44
Благодаря за темата и всичко полезно ,което сте писали за доброто на хората и тяхното здраве !
цитирай
3. анонимен - PH ленти
10.08.2012 15:49
Може да ги намерите в http://www.valerus-bg.com/ - преди час си поръчах. 100 лентички - 16 лв
цитирай
4. анонимен - ph
22.08.2012 16:20
Mnogo polezna informacia,blagodarya za dobrite saveti.az ot 10 dni neyam
Givotinski grani ise 4uvstvam deistvitelno po trudosposoben.na 40 godini sam
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1822297
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031